x

Zoek resultaten

Loading...


Kunststof VA-meters

VA-meter

 

Dit type VA-meter is relatief goedkoop. De meetbuis is gegoten in een transparant materiaal zoals Trogamid of Polysulfon. Deze laatste is wat geler, maar heeft met name een wat betere specificatie van de maximale temperatuur. En er zijn natuurlijk marginale verschillen in chemische resistentie. In de meest eenvoudige vorm zijn ook de procesaansluitingen in een kunststof, meestal PVC. In deze uitvoering kunnen de kunststof delen verlijmd worden met bijvoorbeeld PVC-buizen. Ook geschroefde procesaansluitingen zijn mogelijk, zowel in kunststof als in staal en ook roestvast staal.

Ook de vlotter kan gemaakt zijn in verschillende materialen. Gebruikelijk zijn enkele RVS soorten, maar ook PVC is een optie voor corrosieve vloeistoffen, en bijvoorbeeld Aluminium voor gasapplicaties. In de grotere VA-meters wordt de vlotter vaak geleid met een stalen stang, teneinde de vlotter netjes in het midden van de meetbuis te houden. Tenslotte kan een vlotter ook voorzien worden van een magneet (of gemagnetiseerd zijn), zodat het instrument ook als flowschakelaar kan worden gebruikt. In dat geval zit een schakelaar aan de achterzijde gemonteerd.

Vlotters voor VA-metersDe kunststof vadometer kan gebruikt worden voor gassen en laagvisceuze vloeistoffen. Wanneer de vloeistof wat visceuzer is, kan een speciale vorm van de vlotter soelaas bieden.

In zijn algemeenheid is een VA-meter een economische oplossing voor een flowmeter ten behoeve van een locale aanwijzing, eventueel met schakelfunctie.

 
VA-meters in kunststof