x

Zoek resultaten

Loading...


Flowcomputers

 

Zoals elders toegelicht zijn vloeistoffen en in het bijzonder gassen samendrukbaar en zetten uit of krimpen in bij hogere of lagere temperatuur. Om gecorrigeerde volumes of het massadebiet te berekenen worden flowcomputers gebruikt.

Flowcomputer voor gas met P&T compensatie

Eenvoudige flowcomputers hoeven niet zo veel te kosten en zijn bijzonder effectief. Voor ijkwaardige applicaties worden doorgaans flowcomputers ingezet, waaraan ook strakkere eisen worden gesteld. Dergelijke flowcomputers zijn onderdeel van een installatie die aan de MID voldoet. De testen die op deze flowcomputers zijn uitgevoerd gaan ver op het gebied van beveiliging en EMC-testen.

Flowmeters geven analoge, puls of seriële meetsignalen die in de flowcomputer worden ingelezen, samen met druk-, temperatuur- en/of dichtheidstransmitters. In gasapplicaties kan bovendien een gaschromatograaf worden gebruikt voor de bepaling van de samenstelling van het gas.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Ook als het gaat om de toepassing van flowcomputers. De applicatie bepaalt uiteindelijk welke flowmeters gebruikt zouden kunnen worden, welke andere instrumenten geïnstalleerd moeten worden en welke functionaliteit de flowcomputer dient te hebben. 

 
Flowcomputers