x

Zoek resultaten

Loading...


Flowmeter, debietmeter, doorstromingsmeter, flowapplicatie, alle informatie op flowmeters.nl

 

www.flowmeters.nl is geschreven door flowspecialisten en gaat uiteraard over flowmeters. Aan de orde komen de diverse meettechnieken die voorhanden zijn. Maar u kunt er ook informatie vinden over allerlei relevante zaken, zoals flowprofielen, flowconditionering, druk, temperatuur, etc. en de eventuele invloeden daarvan op een flowmeting.

Ook wordt gekeken naar allerlei richtlijnen waar we mee te maken hebben bij het selecteren van een flowmeter. Welke invloeden zijn er op een debietmeter. Wat is de "beste" flowmeter voor een applicatie?

En wat kost dan een instrument? Om een goed oordeel te vellen wordt verder gekeken dan slechts de aanschafprijs van de flowmeter. De total-cost-of-ownership bestaat uit méér.

Voor bepaalde applicaties worden "bijzondere" flowmeters ontwikkeld. Denk maar aan multiphase flowmeters en nat gas meters in de olie en gas industrie. En er zijn debietmeters die moeilijk zijn onder te brengen bij de standaard producten. Veel nieuwe ontwikkelingen in flowmeterland zijn er niet. Maar een 5-tal jaar geleden was er plots een nieuwe meettechniek, waarbij met ultrasone sensoren geluisterd werd naar ruispatronen in de leiding. En op dit moment wordt in Zwitserland een geheel nieuwe meettechniek ontwikkeld, die gebaseerd is op een laser. Dus soms is er weer eens echt iets nieuws!

De meeste toepassingen kunnen goed ingevuld worden met "standaard" instrumenten. Maar ook dan zien we menige speciale uitvoering teneinde de applicatie optimaal in te vullen. De standaard flowmeetinstrumenten zijn:

- Elektromagnetische flowmeters
Thermische flowmeters
-
Coriolis massaflowmeters
-
Verschildruk flowmeters
Vortex meters
- PD-meters
-
Ultrasone flowmeters
-
Turbine flowmeters
-
VA meters

Maar ook die speciale instrumenten passeren op deze site de revue. 

 

 

Heeft u (applicatie)vragen? Stel ze via het contactformulier

 

 
Home