x

Zoek resultaten

Loading...


OEM-applicaties

 

Een Original Equipment Manufacturer maakt machines, apparaten en installaties. Omdat deze doorgaans in kleine tot zeer grote series gemaakt worden is de keuze van de gebruikte flowmeters niet alleen gedreven door de techniek, maar ook door de prijs. Maar vergeet niet: storingen in het veld kunnen een veelvoud aan kosten betekenen. Wie kent de verhalen niet van autofabrikanten die 10-100.000-den auto's terug naar de garage moeten laten komen vanwege een zwakke component. Geen enkele OEM-er zit te wachten op garantieclaims.

Het belang van de keuze van een betrouwbare flowmeter in een koffiezetmachine, een medisch apparaat, apparaten gebruikt in de halfgeleiderindustrie, gaschromatografen, medische wasmachines, vulmachines, koekjes- en ijsmachines, maar ook bijvoorbeeld in biertapinstallaties is evident. Of het nu gas of vloeistof is, de prestatie/prijsverhouding dient in balans te zijn.

In de praktijk kan een OEM-er vaak een hele goede keuze maken, waarbij hij door de geprognotiseerde aantallen toch een geschikte prijs voor de flowmeter (of elk ander instrument) kan realiseren.

Er zijn natuurlijk veel OEM-applicaties. Een koffiezetapparaat is wezenlijk anders dan die machine voor de halfgeleiderindustrie. De verschillende eisen leiden tot verschillende keuzes.

 
OEM